Lato i jego owoce -przepis na jagodzianki

Od połowy czerwca zbieramy jagody, całkiem niedawno dojrzały już maliny, a jeżyny powoli nabierają kolorów.

IMG_20150716_115428

Obserwujemy otaczającą nas przyrodę i zamykamy te przepyszne dary w słoiczkach aby rozkoszować się nimi zimą.

Trzmiele przy pracy.

Trzmiele przy pracy.

Piekę też jagodzianki, w sobotę znalazłam w końcu przepis na nie,który był strzałem w 10. Jagodzianki są delikatne, ciasto jest puszyste i pięknie wyrośnięte. Jagody i ciasto smacznie się komponują.  Szczerze polecam przepis Babeczki Zuzki na Jagodzianki.

Zmiany które wprowadziłam to : śmietana 12% kwaszona zamiast serka mascarpone oraz  do jagód do nadzienia dodałam bułkę tartą i cukier kryształ.

 

Reklamy

Informacje Kolecja
Pełnoetatowa mama, uśmiechnięta optymistka, uwielbiająca prace w ogrodzie czy też ogródku, szycie, haftowanie i takie tam babskie sprawy. Z zachwytem obserwująca jak szybko zmienia się dziecko, fascynatka edukacji domowej.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: